.::di kampunG#1::.  

Monday, March 12, 2012

Ok, sekarang ne cuti sekolah.Dah memang pun cuti sekolah, aku for sure la mestilah dah ada kat kampung.Sunyi je bila ada kat kampung..kat kampung pun sunyi, kat rumah pun sunyi. Penghuninya cuma 4 orang..abah,ma, mok(nenek sebelah ma) dan adik yang bongsu.Ditambah aku seorang jadi la 5..Tengok angka rasa macam ramai jugak bila kumpul ye, boleh wat gempak tapi kat umah ne takdela macam tu. Masing-masing ada port tersendiri..Yang cuma boleh dengar ialah Hot fm..Seluruh isi rumah ne boleh dengar Hot fm..Maklumlah tu je lah yang boleh menghiburkan hati, yang boleh melayan..Nak tengok tv tak boleh on, dah rosak sebab dah lama tak bukak..Sambil layan lagu, pilih2 majalah, novel di rak. Dah dapat apa yang nak, landing kat sofa. Mata ngadap buku. Habis 2 novel, bila novel ke-3 mata makin tutup..layan zzzzzz la jawabnya..

Ok, sekarang ne hujan kat umah. Dari tengah malam tadi menyambung ke pagi ne..pagi ne apa sarapan??Ok, teh o dah ada kat meja makan,cuma makannya kena ambil sendiri la..pandai-pandaila cari makan..Buka peti ais, tengok ada pauh lemak yang dah siap berhiris..Apa lagi, capai yang tu la..Ai, pagi2 dah makan asam,ma tegur..Takpe ma,bukan masam pun..Pinggan pauh tu bawak ke ruang tamu..capai paper,dengan tangan sebelah lagi capai pauh..Hot fm masih berkumandang di sisi..Wah,mantap..3 perkara dalam satu masa..Mata membaca paper,mulut mengunyah pauh,telinga mendengar radio..Ala, apa nak diherankan..pompuan..Pompuan boleh fokus lebih dari 1 perkara dalam 1 masa..tak sama ngan laki yang hanya boleh fokus 1 perkara saja pada satu masa..Apa kaitan ngan laki plak ne??Sori, takde kaitan apa2,cuma teringat apa yang dibaca semalam..

Ok, sekarang ne dah hampir kul 10 pagi. Ma dah panggil suruh bungkus ketupat..ap2 pun, saya pergi bungkus ketupat dulu la sebelum sambung ne lain kali..

Ok, saya gerak dulu..

AddThis Social Bookmark Button


0 comments: to “ .::di kampunG#1::.

Design by Amanda @ Blogger Buster